Det tusende hjertet

Det Tusende Hjertet foto Rogaland Teater

En ny, moderne barneteaterklassiker er født i Stavanger, skrev NRK om Ottesen og Renbergs musikal i 2007.

Det tusende hjertet er en fabulerende, rørende og spennende familiemusikal skrevet av Tore Renberg med musikk av Janove Ottesen. Musikalen som hadde urpremiere 23. november 2007 er et bestillingsverk til 50-årsjubileet til Barne- og ungdomsteateret ved Rogaland Teater. Dette var Janove sin debut som teaterkomponist.Det har blitt satt opp flere ganger. 

Søskenparet Nina og Anton får et farlig og spennende oppdrag den dagen Aleksander Semjonov ligger halvdød på trappen deres. Den gamle mannen har mistet hjertet sitt og har få dager igjen å leve. Den framfuse Nina og den skeptiske Anton blir sendt ut på en vill reise på jakt etter hjertet hans. Reisen skal forårsake at Nina blir frastjålet hjertet sitt, den skal sende dem til Irina Svetlanas samling av kroppsdeler i katakombene under St. Petersburg, og den skal sende dem til den svenske landsbygda og Brødrene Engdahls tidsmaskin, før de ender opp i istiden hos den fryktløse hjertetyven Nana Nekarina.

Det tusende hjerte er et viltert, rørende, musikalsk og humørfylt stykke som sender tankene til Roald Dahls burleskerier og folkeeventyrenes reiser.

 

Spotify: 
Video: 
Det tusende hjertet
Etablert/født: 
2007
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 21.10.2020 - 16:49
Oppdatert dato: 21.10.2020 - 16:52
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Ottesen, Janove

Det tusende hjertet

2007
Toggle menu