Darling West

Darling West copyright:simon_skreddernes

Oslobasert country/americana trio, hvorav haugesunderen Kjetil Steensnæs er en av medlemmene.

Det er ikke alle forunt å kunne skrive den perfekte countrylåten. George Jones har gjort det, Dolly Parton har gjort det, Johnny Cash har gjort det flere ganger, og et par bautaer til i musikkhistorien har gjort det. Felles for de fleste er at de vokste opp under dårlige kår i det sørvestlige USA, mens de strevde for å overleve av musikken.
Trioen i Darling West er født og oppvokst temmelig langt unna de støvete gatene, og slitne kafeene i Nashville, Tennessee, men de har allikevel vært ganske nære å skrive den perfekte countrylåten. Både på sitt spellemann-nominerte debutalbum fra 2014, og på oppfølgeren, «Vinyl and a Heartache».

Kjetil Steensnæs (vokal, gitar),Tor Egil (vokal, banjo) og Mari Kreken(vokal, mandolin, munnspill, dulcimer) har countrymusikken  godt forplantet i kroppen, og selv om Norge de siste årene har fått en yrende og vital country-scene, er det få som gjør det så gjennomført og bra som Darling West. Bandet har perfeksjonert uttrykket sitt enda mer på sin andre plate, og rent musikalsk ligger de tett opp til samtidige artister som Sam Outlaw, Gillian Welch, Kacey Musgraves, Ryan Adams og Jason Isbell, mens ånden til Gram Parsons og Emmylou Harris hele tiden våker varsomt over dem.

Til daglig spiller de forskjellige bandmedlemmene med storheter som Odd Nordstoga, Marit Larsen, Bjørn Eidsvåg, og mange flere, men det er sammen, i Darling West, den virkelige magien oppstår. Det er sårt, det er nakent, det er ekte, og det er låtskriving på skyhøyt nivå. Det er dans og det er sorg, det er tradisjonelt og det er nyskapende. Darling West nærmer seg den perfekte countrylåten farlig fort. Kanskje er den allerede her.

«Bunnsolide, gode fengende låter!» …. «Dette er et spesielt godt debutalbum.»
-Kulturnytt NRK P2 20.mai 2014.
«Tett og flott samspill med masse energi, intensitet og tilstedeværelse, en drivende dyktig vokalist med særpreg og låter som fenger fra første til siste spor». Terningkast 5
-Romerikes Blad 8.mai 2014
«Resultatet er ei plate like stillferdig og fredelig som lyden av dugg som legger seg i Appalachene, strøket der denne musikken har grodd fram.»
-Wandrups Utvalgte i Dagbladet 23.mai 2014

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Darling West
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.09.2016 - 22:31
Oppdatert dato: 05.09.2016 - 11:19
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu