Comrades

Comrades ble startet høsten 1963.

De som var med: Terje Skår-gitar/sang, Magnar Oppheim-gitar, Bjarne Eikeland-saksofon, Kjell Inge Skjeldal-trompet, Tom Espeland-trekkspill, Arne Martin Tjosevik-trommer.

Bandet faste øvinger hjemme i stua hos Arne Martin Tjosevik på Lura. Første skikkelige opptreden var på onsdagspillingen på Orre. Den hadde de fast i noen måneder. Betalingen var den gang 60 kr per mann for hver spilling.

Transport til danselokalene var ikke enkelt, siden medlemmene var for unge til å ha førerkort. I begynnelsen ble de kjørt av bekjente. Da Espeland ble med, fikk de tilgang til en gammel Desoto som alle stuet seg inn i. Når instrumentene kom inn, ble det ekstra trangt. Den kjørte ofte på parafin, med dertil tilhørende røyksky bak seg. Musikken skulle fram, så de ble aldri stoppet i kontroller.

Comrades spilte for det meste instrumentallåter fra 50-åra, men på slutten våget Skår seg på litt sang. Da kom sanger som Oh, Oh I love you baby på repertoaret.

De opptrådte bla på Lunden, Riskjell, Ualand, Hommersåk, Høle, Oltedal. Sviland, Folkets Hus i/på Sandnes, Tippen på Finnøy og Mosterøy.

Orkester holdt det gående et stykke ut i 1965 da Skjeldal reiste til Oslo for å studere. Tjosevik gikk over til Magics, og Skår til Red River Band
 

Kilder: 

Det swinger på Sandnes

Comrades
Etablert/født: 
1963
Aktive fra/til: 
1963 til 1965
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.07.2015 - 11:49
Oppdatert dato: 06.10.2015 - 10:11
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu