Primærfaner

CC/DC

CC/DC logo

CC/DC var Checkpoint Charlies AC/DC-coverband. De spilte sanger fra Bon Scott-perioden.

CC/DC (Checkpoint Charlies eget AC/DC band) består av et knippe rutinerte musikere fra Stavangerområdet som hadde bakgrunn og spilt med band og folk som Jon Auer (Big Star og Posies), Stavangerensemblet, Ingenting, Pawnshop, Kjells Bells, Tumbleweed, Christer Knutsen, Mighty Dogfood, Morten Abel, K.I.S., Modesty Blaise , Juno Green og Jonny Puma.
 CC/DC debuterte på et utsolgt Checkpoint Charlie ca. 2001 hvor det ble påpekt fra noen Australske tilhørere at bandet glatt kunne gjort karriere som profesjonelt coverband i AC/DCs hjemland. 

CC/DC h opparbeidet seg rykte som et av landets desidert beste AC/DC band med en usedvanlig vakker, dedikert og profilert fanskare. Bandet spiller kun materiale fra perioden med Bon Scott. 

Foruten å være en fantastisk entertainer hadde Kjell den unike egenskapen at stemmen hans til tider kunne minne sterkt om denne tidligere nevnte vokalist. Etter en spillejobb ble det foreslått fra en av landets fremste og mest populære gitarister at det kunne være interessant som et eksperiment og spille låter fra AC/DCs legendariske album Back in Black for å høre hvordan det ville vært med Bon Scott på vokal, noe som Kjell tok som en kompliment, takket og bukket for.

Steffen var til vanlig en stillferdig kar, men i det han tok på seg skoleuniformen og SGen ble Stavangers beste gitarist til et bluesgitarmonster. Det ble bestemt fra interne hold at før konserter skal ikke Steffen nyte cognac, men det er derimot programforpliktet at overdelen skulle av etter to sanger uten hjelp fra denne syndens drikk. 

CC/D ble også kjent for å ha et unikt sceneoppsett hvor de kjørte med ett trommesett på hver side av scenen. Dette kunne forklares med at når bandet i sin tid ble startet ønsket to av byens beste trommiser være med, og på ekte Ole Brum vis ble da svaret 'Ja takk begge deler', noe som forsterket kompet i dette eminente orkesteret og kunne defineres som noe av det stødigste folk nord for ekvator i etterkrigstiden har vært vitne til. 

Medlemmer: Kjell Undheim på Bon Scott, Steffen Schreuder på Angus Young, Rolf Gjesdal på Malcolm Young, Kai Helliesen på Cliff Williams, Erik Rønli på Phil Rudd, John Ingvar Skåtøy på Chris Slade Forbilder: AC/DC Låter som: AC/DC 1973 - 1980

 

CC/DC
Aktive fra/til: 
2001
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 13.08.2018 - 10:53
Oppdatert dato: 13.08.2018 - 10:53
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu