Carmen Elise Espenæs

Carmen Elise Espenæs fra Stavanger er en vokalist innen gothic/folk metal sjangeren, med et lengre opphold i Tyskland.

Carmen Elise er søster av Liv Kristine Espenæs, kjent fra bandene Theatre of Tragedy og Leave’s Eyes.  Hun har bakgrunn som trombonist i Hafrsfjord/Sunde skolekorps.  Hun har musikalsk utdannelse i Stavanger, og sang i et par lokale band. Carmen Elise begynte på samme tid å komponere egne låter. 

Carmen Elise flyttet til  Ludwigsburg i Tyskland i 2002 for å bo med Liv Kristine. Her traff hun gitaristen Christian Hector , og de startet opp det symfoniske goth/folk metalbandet Midnattsol. Hun er bandet primære tekstforfatter og har bidratt til det musikalske. 

I 2004 ble Carmen Elise tilbudt å være med det kjente britiske goth metal bandet Cradle of Filth som vokalist under deres "Nymphetamine" turne.Grunnet forplikteklser til sitt eget band og studier, takket hun nei til dette. 

I 2013 returnerte Espenæs til Norge og Rogaland. Her slo hun seg sammen med tidligere The Sins of Thy Beloved -medlemmer og dannet bandet Savn.  En tid etter debutalbumet i 2014, forlot de andre medlemmene bandet.Carmen Elise fikk rettighetene til bandnavnet, og det kom til nye medlemmer. 

Ved siden av musikken og morsrollen, er Carmen Elise Espenæs språklærer og modell. 

 

 

Spotify: 
Video: 
Carmen Elise Espenæs
Etablert/født: 
1983
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 21.06.2022 - 18:20
Oppdatert dato: 21.06.2022 - 18:20
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu