Buzz Aldrin Band

Fra venstre: John Erik Kaada, Vegar Hoel, Petter Fadnes, Stein Bjelland og hånden til Raymond Lind foto: Stavanger aftenblad

Uforutsigbar friere, improvisert jazzmusikk, rock n roll, populærmusikk fra 90-tallet.

Buzz Aldrin Band startet opp høsten 1995. Kaada samlet inn folk han mente var de beste innenfor sine områder og de begynte å øve sammen. Første spillejobb på et offentlig sted var i SAS-kjelleren under Maijazz 1996. De spilte inn en demokassett på lydstudio i Bjergsted. Det ble disputert i leserbrevspalter med borgere som forarget seg over science-fictionplakatene til bandet.

Foruten Vegar Hoel, som stammet fra metal bandene 60 Sone Satan og Black Lodge, hadde de fleste av medlemmene bakgrunn fra jazz.Kaada var også medlem av Cloroform. Buzz Aldrin Band forholdt seg fritt til sjangre, og kjørte etter Mr. Bungle-innstillingen : «Alt er lov-så lenge du har lyst.» Selv om låtene kunne sprike,fra hardere musikk til disco, klarte de å etablere et fast uttrykk. De ville ikke betegnes som jazzrock, siden det ble for mye «briefing», noe bandmedlemmene synes var fælt. Beskrivelsene kunne ellers være «lysbildemusikk»,«samtidsrock» , «detektimemusikk» , samt  å "ligge midtveis mellom polsk frijazz og Frank  Sinatra".Tekstene, som sentrerte seg omkring vokalist Hoels tankeverden, var med på å gi bandet et helhetlig preg.  De kunne blant annet ta utgangspunkt i alvorlig politikk med en sarkastisk undertone.

Bandet la vekt på spilleglede og humor. Drømmen var aldri å bli kommersielle, og gruppen nektet å gi ut plate før de kunne stå hundre prosent inne for alle låtene.

 

BUZZ ALDRIN BAND var:

Raymond Lind trommer
Ingvard Mjelde Olsen bass
Stein Bjelland gitar
Petter Fadnes sax
Vegar Hoel vokal
John E. Kaada orgel
 

Kilder: 

Stavanger aftenblad

Buzz Aldrin Band
Etablert/født: 
1995
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 17.03.2015 - 10:35
Oppdatert dato: 09.11.2021 - 07:26
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu