Brighton

Brighton var en indiepop-gruppe fra Haugesund.

Bergensbasert Haugesundsband som besto av Tom Strømø, Fredrik Skogland, Øyvind Sørensen, Stian Simonsen og Magne Sortland.Medlemmene har kjent hverandre siden de var barn og alle gått på musikklinjen på Skeisvang videregående skole.De startet  bandet  Hyde Midnight i 2006, men byttet senere navn til  Brighton, siden de ville ha et som var kortere .

Bandet spilte en fengende form for indiepop med utgangspunkt i historiske og fortellende tekster. Lydbildet hentet referanser fra internasjonale storheter innenfor pop, indie og electronica, og spennte seg fra det skjøre til det stormannsgale.

Bandets låt “St. James Society” ble blant fem av 13 000 låter som nådde Urørtfinalen 2011, og bandet var en favoritt blant Urørtredaksjonen gjennom 2010/11. Dette førte blant annet til tung rotasjon på P3, og satte dem i søkelyset i forkant av by:Larm 2011. Brighton blir stadig mer kjent for sitt energiske uttrykk på scenen, sin særegne stil og sine kreative videoer fra hverdagslivet. Bandet debuterte med EPen “Conquistador EP” i februar 2011, anført av en tittellåt som kombinerer pompøse arenariff med umiddelbare melodier og dansbare rytmer.

Bandet hadde sin siste konsert på "Scala" 2 juledag 2014 og takket fansen for støtten gjennom disse årene.

Medlemmer:
Tom Strømø – Vokal
Øyvind H. Sørensen – Bass
Fredrik Skogland – Gitar
Magne Sortland – Synth
Stian Simonsen – Trommer

Se også: Insanity Perfected,Didgeridone

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Brighton
Etablert/født: 
2010
Aktive fra/til: 
2010 til 2014
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.02.2013 - 13:20
Oppdatert dato: 17.02.2015 - 23:45
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu