Brian Torgersen

Singer/songwriter basert i Sokndal.

Som liten gutt var Brians drøm å bli profesjonell fotballspiller. Men han hadde musikk i blodet, med en far som var trompetist og en mor som var sangerinne.

Han gikk på gitarkurs hos Helge Sørvåg, og lærte de grunnleggende grepene.Etter en stund prøvespilte han for en lokal gruppe, til lite hell. Deretter begynte han å lage amatørmessige innspillinger på kassetter, der han la lyd oppå hverandre.

Klepp lydstudio, som ble drevet av produsent og musiker Gunnar Tønnesen, inviterte i 1996 artister i distriktet til å bli med på en plateinnspilling for å vise mangfoldet her i Dalane. Brian slengte inn en søknad og hans bidrag het ”Ein heilt ny dag”. Dette ble på en måte starten på det han hadde drømt om. Etter dette har det blitt seks plateinnspillinger i Tønnesens studio og med labelen Aaron records.

På begynnelsen av 90-tallet oppstod bandet ”Nabo`n T Larsen”, med Bent Haaland som frontfigur og primus motor. Brian ble med helt i startfasen, og drømmen om å spille i et ordentlig pop/rock band ble virkelig. I 1996 opprettet han duoen Santor med bandets keyboardist, Sigve Sandsmark.
 

SoundCloud: 

sommarsang-from-the-album

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Brian Torgersen
Etablert/født: 
1962
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 21.08.2014 - 11:50
Oppdatert dato: 26.10.2018 - 14:57
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Torgersen, Brian

A new beginning

2004

Torgersen, Brian

Lige her om hjørnet

2002

Torgersen, Brian

Den kvida plado

2000
Toggle menu