Bolt

Bolt foto: Rogalands Avis

Bolt spilte Utsira-rock.

Under debuten i 1981, hvor Bolt spilte med Blister, Datakluss og Kviin, fikk gitarist Skare oppmerksomhet for sitt Hendrix–inspirerte gitarspill. Bandet spilte på dette tidspunktet for det meste coverlåter, utenom avsluttningsnummeret “Rune og Lulle” .  

Bolt ble egentlig oppløst etter å ha eksistert i noen måneder, da medlemmene fra Skeisvang vgs hadde ulike musikalske interesser.  Men da gitarist Audun Skare flyttet tilbake til Utsira, startet han opp et nytt band ved samme navn. De hadde sin debut andre juledag 81. Bandet hadde da fått seg et godt sanganlegg , og var klare for å spille rundt på dansetilstelninger i nærområdet. Som øvingslokale hadde kommunen gitt dem en hel etasje til disposisjon.  

Bolt utviklet seg et godt repertoar, med mange kjente og mindre kjente låter, Grunnlaget var det skulle være dansbart.  Medlemmene begynte også å lage egne låter innen melodiøs hardrock. Denne gangen var heldigvis det musikalske på samme spor.  

   Bolt sendte i 1983 en demotape til et lite plateselskap i Sverige, Pang Records. Dette førte til at de fikk lansere utgivelse i Norge, Sverige, Finland  og Danmark. Dette var en smårockete sak som besto av låtene “The Morning after “ og “Interference”. Den ble spilt inn i Staccato studio. De hadde tidligere jobbet en del med Portastudio. 

 

Bolt var snille nok til å låne vekk utstyret sitt til jentebandet  Hekis, da nevnte var aktive. 

 

Grunnmedlemmene var : 

Audun Skare-gitar,bass, vokal 

Egil Skare-keyboard 

Reid Ståle Klovning-trommer 

Andre var:  

Bjarne Austrheim-vokal 

Sveinung Larsen-bass 

Geir Helge Rasmussen-bass 

Morten Bjerknes-vokal 

Øystein Svenssen 

Johan Jansen 

 

Kilder: 

Aage Bu/Geir Morten Hovland Fløysvik (klipp)

Rogalands Avis

Haugesunds Avis

Bolt
Etablert/født: 
1981
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.02.2021 - 15:11
Oppdatert dato: 29.03.2021 - 22:25
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 
Toggle menu