Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jenteduo bestående av Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen (Bettan) (dengang Andreasson), grunnlagt i 1983, og oppkalt etter Frank Sinatras hysteriske jentefans på 40-tallet.

Stilen var helt fra starten typisk 80-tallsynkretisme av sofistikerte jazzharmonier i Andrews Sisters-stil og frisk harmonisering a la amerikanske jentegrupper fra årene rundt 1960, ispedd en dæsj svensk danseband. De hadde et klarere produktorientert image enn vanlig var dengang, med en logo som så ut som om den var klemt ut av en tube rosa tannkrem og ditto tidsriktige farger i antrekkene – rosa, svart og hvitt. Debutplaten Bobbysocks (1984) vakte likevel bare litt forundret oppmerksomhet i første omgang.

Med «La det swinge» av Rolf Løvland vant de så den norske finalen i Melodi Grand Prix 1985. Låta er en ganske ordinær blanding av danseband og ABBA, men fremføringen var frisk og glad i et «tungt» år. Det ble hevdet med stor ekspertise at feil låt hadde seiret, men ingen sa noe om det etter at den også vant den internasjonale finalen i Göteborg, der flertallet av låtene var tunge euroballader. Både singlen og albumet – debutplaten med singlen som tillegg, ble store nasjonale bestselgere, og gjorde det pent, om enn ikke fantastisk, internasjonalt. I et land der kunst forstås best når det minner om sport, hadde Melodi Grand Prix lenge vært en skamplett uten suksess siden de pene plasseringene til Nora Brockstedt og Åse Kleveland på 60-tallet. Nå ble jentene feiret som nasjonale sportshelter og fikk Spellemannprisens hederspris, selveste Peer Gynt-statuetten og flere andre utmerkelser.

Oppfølgeren, den ganske pompøse, veldig unors­ke Waiting For The Morning (1986), gjorde det enda bedre, både som single og LP, mens Walkin´ On Air (1987) bare var en måtelig suksess. Jentene hadde hatt pene solokarrierer fra før, og nå gikk de udramatisk hvert til sitt mens leken var god. Begge skulle komme til å få kunstneriske muligheter de trolig ikke ville fått uten seieren. Nordmenn glemmer imidlertid ikke en internasjonal gullmedalje, og Hanne Krogh har senere ytret at «av og til føler jeg at på dette huset som er meg, finnes det et sterkt lysende, rosa neonskilt – som får resten av huset til å ligge i mørke». For nordmenn flest er Bobbysocks trolig det friskeste pastellminnet fra det optimistiske 80-tallet.

Gjenforeninger:
Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson har etter 1988 vært gjenforent en rekke ganger for forskjellige opptredener blant annet på Momarkedet i 1990 og under Haugesunds 150-årsjubileum i 2004.Bobbysocks underholdte også på TV-showet Congratulations som feiret Eurovision Song Contests 50-årsjubileum.

I forbindelse med Bobbysocks feiring av 25-årsjubileet i 2010 opptrådde duoen blant annet i den svenske Melodifestivalen. Et samlealbum med tyve gamle og to nyinspilte låter ble utgitt i mai samme år.

Priser og utmerkelser:
Vinnere av Peer Gynt-prisen i 1985.
Vinnere av juryens hederspris under Spellemannprisen 1985.
Hedres med en frimerkeutgivelse av Posten Norge i mai 2010.

Diskografi:

I perioden fra 1984 til 2010 har Bobbysocks gitt ut fem LP- eller CD-album og seks singler. I 2010 ble det også utgitt en nedlastbar singel medvirkende Vidar Busk.Singelen med Let it Swing ble utgitt i Japan, Sovjetunionen, Australia og i store deler av det europeiske markedet.

Debutalbumet, som ble utgitt på nytt med La det swinge inkludert, nådde det en tredjeplass på VG-lista mens singelutgivelsen oppnådde en førsteplass og lå til sammen i syv uker på lista. Den engelske versjonen, Let it Swing, ble en internasjonal hit og oppnådde blant annet en første- og niendeplass på henholdsvis de belgiske og nederlandske topplistene. I Storbritannia nådde den 44.-plass.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙