Blod, Snått & Juling

Geir og Janove

Det første bandet til Janove Ottesen og Geir Zhal, etblert i Geir Zhals kjeller.

Første band med Janove Ottesen og Geir Zahl.For Janove og Geir ble det å sitte i kjellerstua til Geir på Rosseland og spille. Av og til med to gitarer og tre-fire keitete akkorder, av og til med Janove på gitar og Geir hamrende på en kladdebok med to penner. Slik oppsto Blod, Snått & Juling. Og kassettspilleren stod alltid klar med både rec og play knappene inne. Det betydde opptak. Og ikke særlig gode opptak heller.

Som Blod, Snått & Juling gjorde Janove og Geir mange opptak på kassettspilleren. Første studioerfaring fikk de i 94. "Ein Glad Tunnel" ble spillt inn hos en kar på Klepp som het Daffy. Han hadde studio i kjelleren, og en dag drakk han rødsprit bare for å vise at det gikk an. Ni låter ble spilt inn på to dager, Janove og Geir stod selv for all instrumentering. Resultatet ble ganske vindskeivt, mest fordi gutta ikke var klar over at det gikk an å gjøre ting omigjen i studio. Men likevel, hele opplaget (50 kassetter) ble solgt ut!

Neste år oppsøkte de i et skikkelig studio på Sandnes og spilte inn seks låter, tre av dem med fullt band (Frode Efteland på trommer og Terje Vinterstø på el.gitar). Nok en gang ble det gitt ut en kassett, 100 eks denne gang. "Sympatiske fisk" inneholdt hiter som "Kadavers", "Månemann" og "Ut av kroppen opplevelse", og fikk hederlig omtale i Jærbladet. Janove og Geir gjorde også sporadiske live opptredener på denne tiden. De huskes gjerne som "sjarmerende".

Høsten 95 flyttet Jan Ove og Geir til Bergen for å studere. Konsul Børs gt 19 på Møhlenpris ble den nye basen. Mange nye sanger ble lagd, fremdeles med norske tekster, nå på litt mer popete musikk med mye koringer. Sommeren 96 ble det gjort enda en innspilling med tanke på kassettmarkedet. Seks nye sanger med fullt band (Frode og Terje, pluss Gaute Tengsareid på bass). Denne innspillingen ble en nedtur. Blod, Snått & Juling var ikke fornøyde og opptakene ble aldri offentliggjort. Høsten 96 stakk Janove i militæret. Geir ble igjen i Bergen. Litt forvirra nå, begge to. Det var trøbbel i tårnet, og ingen utsikt til bedring, tvert imot.

Militæret ble en nedtur for Janove. Janove holdt vakt, spilte gitar, lagde sanger og la seg klokka ni om kvelden. Da han kom tilbake til Bergen, ble de enige om å satse videre som gnom, før de senere fikk veldig stor suksess som Kaizers Orchestra.

Under lanseringen av boka "Kontroll på kontinentet" i 2006 spillte Geir og Janove spilte de bla. Kadavers og Søvnlaus fra Blod, Snått og Juling epoken.

Video: 
Blod, Snått & Juling
Etablert/født: 
1993
Aktive fra/til: 
1993 til 1996
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.11.2012 - 09:45
Oppdatert dato: 14.11.2012 - 09:50
Sist endret av: musikkbibliotek
Toggle menu