Blandakoret Frøysang

Frøysang Blandakor i saltgruvene Wieliczka

Frøysang er et blandakor med ca. 60 medlemmer i alderen 19 til 70 år.

Blandakoret Frøysang ble stiftet 27. mai 1991 på Frøyland i Time kommune. De første årene som et lokalt bygdekor, mens  de i dag har medlemmer fra hele 7 kommuner i Rogaland.

Frøysang har nå over 60 aktive medlemmer i aldersgruppen 18 til nærmere 70 år. Gjengen er  utrolig godt sammensveiset , og har opplevd mye kjekt sammen både musikalsk og sosialt. I årenes løp har koret vært innom mange forskjellige musikksjangere. I startfasen hadde de mest lokalt og norsk stoff, men korets første konsert i 1996 var basert på Theodorakis stoff.

Etterhvert prøvde de seg på litt større konserter og gjerne i samarbeid med profesjonelle artister. I garborgåret 2001 var koret med på urframføring av et større Garborg verk for kor og korps, sang irske folkeviser sammen med Sinclair & The Rovers, de var statister (kyr og kor) på "Fjosopera", hatt visekonserter med kjente og kjære norske viser, opera/operetter i samarbeid med profesjonelle solister, Musikalsk tapas hvor de serverte 5 retters gourmet middag fra 5 ulike deler av verden og framførte sanger fra de samme områdene. Høsten 2009 hadde de MODs konsert i samarbeid med andre lokale kor. Høsten 2010 deltok vi på Norges Korforbunds "Kule damer & Vise menn" konsert i Grieghallen i Bergen også her med profesjonelle solister. Innimellom har Frøysang hatt både jule- og kirkekonserter.

I 2011 feiret de sitt  20 års jubileum med jubileumskonsert på Frøyland ungomdsskole og med påfølgende jubileumsbankett for koristene på Samfunnshuset på Kvernaland. Arrangerte i  tillegg stor Beatles konsert på Bryne Mølle to kvelder i oktober med fulle hus og stor suksess.
 

Video: 
Kilder: 
Blandakoret Frøysang
Etablert/født: 
1991
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 10.12.2014 - 10:47
Oppdatert dato: 03.09.2018 - 11:27
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu