Bjørn Berge

Foto: Per Ole Hagen http://artistpicturesblog.com/

Norsk gitarist, sanger, låtskriver og bluesartist, født 23. september 1968 i Sveio i Hordaland. En av Europas mest ettertraktede liveartister, som kun opptrer alene. Har gitt ut 12 soloalbum.

Musikalsk bakgrunn
Bjørn Berge har spilt gitar og banjo siden han var 13 år gammel og musikk har vært en hovedinteresse siden det. Startet sitt eget bluesgrassband ,Norsk Bluegrass Kommando, tidlig på1980-tallet, men har rendyrket karrieren som gitarist og soloartist siden debuten.

Sjanger – typisk for artisten
Berge har utviklet en helt spesiell fingerpicking-style som han har brakt til et nivå som gjør ham til en gitarist helt i verdenstoppen. Siden han debuterte som soloartist har han vært opptatt med å rendyrke og utforske mulighetene som ligger i det å spille 6- og 12-strengs gitar.

Musikalsk kombinerer han flere musikalske sjangere, men befinner seg i hovedtrekk i folk-/bluessegmentet ispedd elementer fra blant annet rock og funk. Han skriver stort sett alt materiale han framfører, men gjør også versjoner av låter fra blant andre Red Hot Chili Peppers, John Butler Trio, Joni Mitchell og Motorhead.

Gjennombrudd/høydepunkter
Bjørn Berge debuterte på plate sammen med Jan Flaaten i 1994 på albumet Berge/Flaaten. Han ble spesielt kjent for sine tolkninger av tradisjonell, akustisk deltablues.

Bjørn Berge debuterte som soloartist i 1997 med albumet Bjørn Berge. I alt er det blitt 12 soloalbum og han har vunnet to Spellemannpriser.

I løpet av karrieren har Berge gjort hele Europa til sitt arbeidsfelt. Han besøker jevnlig de store jazz-, blues og gitarfestivaler. Av festivaler han har besøkt, kan nevnes: Roskilde Festival (DK), Cisco Ottawa Bluesfest (CAN), Versailles Jazzfestival (FR), Nice Guitarfestival (FR), Nuits de la Guitarre, Patrimonio, (FR - Korsika), Sheperd’s Bush Empire (UK), Arezzo Wave Love Festival (IT), Basel Guitarfestival (CH), Notodden Bluesfestival (NO), Burg Hertzberg Festival (DE).

I 2014 ble han medlem av Vamp.

Utmerkelser
1998 – Årets musikktalent av Dagbladet
2001 – NBFs bluespris - Bluesprisen
Spellemannprisen 2001 for albumet Stringmachine
Spellemannprisen 2002 for albumet Illustrated Man
Begge prisene i klassen blues.

Listeplasseringer
Alle hans studioalbum på 2000-tallet har kommet inn på VG-lista.

Diskografi

Soloalbum
Bjørn Berge (1997)
Blues Hit Me (1999)
Bag of Nails (2000)
Stringmachine (2001)
Illustrated Man (2002)
St. Slide (2004)
We’re Gonna Groove (2006)
I’m The Antipop (2007)
Live In Europe (2008)
Fretwork (2009)
Blackwood (2011)

Solosingler
Rolling Gambler (1999)
Someday (2002)
Keep Your Lamp Trimmed and Burning (2002)
Cypress Grove (2002)
Give It Away (2002)
Ace of Spades (2004)
Minutes (2004)

Berge/Flaaten
We Cant’t Be Satisfied (199?)
Trad. Blues With Harmonica and Guitar (1994)

Andre deltagelser
Se Wikipedia

 

SoundCloud: 

bjorn-berge-paris

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Bjørn Berge
Etablert/født: 
1968
Aktive fra/til: 
1994
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
elisabho

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 11.03.2012 - 16:58
Oppdatert dato: 22.10.2014 - 17:13
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Berge, Bjørn

St. Slide

2004

Berge, Bjørn

Illustrated man

2002

Berge, Bjørn

Stringmachine

2001

Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

Toggle menu