Billy Blaff & Døgnfluene

Prosjektband bestående av flere kjente artister fra Haugesunds-området.

Billy Blaff og Døgnfluene var et undergrunnsband fra Haugesund, som var et samarbeid mellom musikere fra forskjellige miljø som visesang, folkemusikk, rock, samtidsmusikk og jazz. 

Gruppa tilhørte «Generasjon X», og holdt kun ironien hellig, Dermed måtte kulturpersonligheter finne seg i å bli gjort narr av gjennom deres rølpete tekster. Misunnelsen til Vamp ble vist gjennom sangen «God måren, Kålbein», der Helge Toft sang om sin bror og dikter/tekstforfatter Kolbein Falkeid. Melodien var en parodi på «Hallo, adjø».  En av sangene deres var spesielt skrevet for nevnte band av primusmotor Tore Jamne, men de refuserte den. 

Navnet kom av at bandet hadde som mål å være populære en stund, for å så forsvinne og bli glemt. Musikkstilen ble beskrevet som en syntese av ymse musikalske uttrykk. 

De gav ut et selvtitulert album i desember 1994,som ble trykket opp i 500 eksemplarer og kom ut i lokalområdet.Inspillingen foregikk på Gamla Slaktehuset.

Medlemmer:

Kjeramiske trommer: R. Ling-San D. Jr.
Trommer, bekken og skakar : Tore Jamne
Bassgitar : Lars Svanberg Jakobsen Jr.
Trekkspill: Jostein Sørtveit
Fiolin: Arvid Gangsø
Gitarer: Stig Harald Valnumsen

Verbale og nonverbale ytringer: Egil Houeland og Arvid Gangsø

Synging: Helge Toft, Britt Synnøve Johansen og Geir Halleland

Kor: Britt Synnøve Johansen, Stig Harald Valnumsen, Lars Svanberg Jakobsen Jr., Tore Jamne, Morten Pettersen, Jostein Sørtveit og Odd G. L. Helgesen

Ellers medvirket: Tysvær Musikk, Rolf Jamne ,Tom Roger Aadland, Helgelands Musikk as ,Lasse Eriksen, Inge Eriksen og Norvald Hitsøy

Video: 
Kilder: 
Billy Blaff & Døgnfluene
Etablert/født: 
1994
Aktive fra/til: 
1994
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 31.07.2014 - 01:50
Oppdatert dato: 15.10.2018 - 10:27
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu