Bikkjaa

Bikkjaa foto hentet fra bandets facebookside

Bikkjaa var et punkband fra Haugesund, med en karismatisk frontmann i Martin Mentzoni.

Bikkjaa (Bikkjå) startet opp som bandet Body Dismorphic Disorder, i 2001 , som et alternativ til skating. Punkbandet hadde noen spektakulære sceneshow. Frontmann Mentzoni kunne gjerne være utkledd i politilue, skinntanga og  boots, med en kaotisk  fremtoning på scenen. i samme stil som Marilyn Manson. Bandet tok avstand mot rasisme , all diskriminering  og narkotika.

Bikkjaa deltok under en anti-rasistisk konsert i 2002 i Byparken med sangen "Destroy Racism". De spilte flere steder i landet som Elm Street, Stavanger Punkrock Festival.

I 2003 fikk Bikkjaa reaksjon fra politiet etter en konsert på Gamle Slaktehuset, blant annet fordi bandet tilberedte et oksehjerte i en pose med griseblod og en ungdom kuttet seg i tungen med kniv. Bikkjaa ble støttet av flere i det lokale musikksamfunnet. Samme år og sted, under en konsert arrangert  Sosialistisk ungdom, tok Mentzoni i bruk visuelle effekter som "sperm" (egentlig utvannet sirup) smurt over kroppen og et selvlaget hode. 

De varmet opp for Enslaved  i 2004. Bandet vant Safe As Milks talentpris dette året. I 2006 deltok de under  "The Global Battle of Bands", og spilte under kveldsmessen i Skåre kirke. I 2007 reiste Bikkjaa ut på en Norgesturne. I 2009 deltok de på konsert til inntekt for ALS-syke Pål Paulsen.

Besto av:

Stian "Hector"  Steenæs- trommer

Martin Mentzoni-vokal

Jørgen Dankel Hauf-gitar

Karl Gustavsen -bass

Egil Henrikson-gitar

Diana Ramsvik-bass

Torbjørn Kolbeinsen-gitar

Egil Jondal-gitar

Se også: Familiens Sorte Faar,Nikuthe LAdyKillers ,I Find Your Lack of Faith Disturbing,Hate Function,LikSvart Kaffi

Video: 
Kilder: 
Bikkjaa
Etablert/født: 
2001
Aktive fra/til: 
2001 til 2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.02.2013 - 14:16
Oppdatert dato: 18.01.2021 - 20:41
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu