Benedikte Kyvik

Benedikte Kyvik Press photo. Ashely Studio, Stavanger.

Sanger og låtskriver fra Haugesund, nå bosatt i Oslo.

Benedikte Kyvik fikk sin utdannelse i jazzvokal ved universitet i Oslo, og gjorde sin scenedebut som sekstenåring. Gode scene - og publikum opplevelser, samt ros i lokalpressen, var med på å gi en ny start for den talentfulle sangeren, som åpnet opp et rom av lyder og stemninger på scenen.

Benedikte har utviklet sitt eget musikalske uttrykk. Kombinasjonen av sjangrene jazz, folkemusikk, soul, pop, er en stor lidenskap. Tradisjonelle sanger i jazz, folkeviser, religiøse folketoner og vuggesanger er en del av hennes repertoar på scenen.

Den melodiøse linjen er en rød tråd i alt hun gjør, som også inkluderer eget skriftlig materiale. Hennes sang "Heaven" har blitt brukt ved flere anledninger, til svært god mottakelse fra publikum i ulike settinger. Tekstene hennes tas også i bruk av andre komponister.

Benedikte har lang scene - og studioerfaring. Hun samarbeider med flere gode og erfarne musikere, samt fremfører også sanger og vokalimprovisasjoner uten bruk av noen instrumenter.

Hun finner stor inspirasjon i kunst, filmer, og mest av alt; mennesker og de nære relasjoner i livet. Benedikte Kyvik har skrevet de fleste av de opprinnelige tekstene på  debutalbumet, som ble produsert av den franske produsenten Stéphane Détrez, som også er komponist på albumet.

SoundCloud: 

benedikte-kyvik

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Benedikte Kyvik
Etablert/født: 
1971
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.05.2015 - 09:35
Oppdatert dato: 25.05.2017 - 15:14
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Kyvik, Benedikte

On a String

cop. 2015

Kyvik, Benedikte

Forventning

1989
Toggle menu