Beatnicks

Beatnicks under spilling på Bryne gymnas. Fra venstre: Per Stangeland, Magnar Jonsbråten, Jon Petter Erga og Oddbjørn Jonsbråten. Skjult på trommer er enten Magnar Stangeland eller Helge Torsen.

Bandet Beatnicks fra Bryne var ikke de som stilte i hvit skjorte og slips da de skulle spille til dans. Det vanlige antrekket var dongeri, og kanskje en liten sneip i munnen.

Beatnicks vil nok bli husket for sine gitarer og rockete fløytespill. De var eksperter på raske rockemelodier, som for eksempel Red River Rock fra Johnny and The Hurricanes, med fløyte som dominerende instrument. Å spille fløyte på dans var Beatnicks alene om, og den ble traktert av Magnar Jonsbråten, som også spilte saksofon. Men det slo an.

Beatnicks var et Shadows-band, med sologitarist Oddbjørn Jonsbråten og rytmegitarist Per Stangeland. I tillegg var Jon Petter Erga (trekkspill), samt trommeslagerne Magnar Stangeland og Helge Torsen, en del av orkesteret. Men bandmedlemmene skiftet også i Beatnicks. I en periode var Harry Jess med på rytmegitar/sang, samt trekkspillerne Asgaut Steinnes og Torger Skeie.

Bandet spilte en rekke steder rundt på Jæren, mest på Ålgård. Repertoaret var kjente Shadows-melodier, og andre kjente rockelåter. Men som andre grupper. Måtte også Beatnicks spille både vals og «damenes».

På samme tid var det også et konkurrerende band på Bryne – nemlig Hot Liars. Men de oppførte seg, og kledde seg langt finere enn Beatnicks, og var i deres øyne en mer snobbete gruppe.

Beatnicks startet nyttårsaften 1959, men fikk en kort karriere. Det tok slutt sommeren 1961, da Oddbjørn Jonsbråten reiste i militæret.
 

Kilder: 

Det swinger på Sandnes

Beatnicks
Etablert/født: 
1959
Aktive fra/til: 
1959 til 1961
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 07.10.2015 - 10:36
Oppdatert dato: 09.10.2015 - 10:39
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu