Bandage

fra Bandage Lydstudio på Forus, med Henning Haugen og Petter Samuelsen i sitt eget studio

Bandage både band og lydstudio

BANDAGE LYDSTUDIO -  Petter Samuelsen og Henning Haugen

 

Starten på Bandage var opprinnelig etablert tidlig på 80-tallet med fem bandmedlemmer. Bl.a. Petter Samuelsen og Tor Inge Haga, men bandet spilte aldri live.

 

Midt på 80-tallet dannet Petter Samuelsen og Henning Haugen Bandage Production (Lydstudio), hvor hensikten var å lage demotaper som skulle vekke nysgjerrighet i inn og utland, og hvor målet var å ende opp med en platekontrakt.

 

Sendte av gårde 4 låter til CBS i London, og fikk kjemperespons. Dette gikk over all forventning på grunn av London, England regnes som et vanskelig marked å få oppmerksomhet i, og dette var fra selveste CBS.  Henning Haugen, Frode Haraldstad og Petter Samuelsen spilte på denne demo. En Representant fra CBS ville komme over til Norge å høre oss "Live", problemet var at vi ikke hadde nok materiale til en konsert, derfor laget vi en ny demo og hentet inn ekstra medlemmer bl.a. Espen Noreger på trommer, kjent både fra The September When på den tiden og senere The Getaway people som bl.a. har turnert i USA og Tor Inge Haga på Bass som også var sterkt inne på produksjonssiden av demo nr. 2. Låtmaterialet på demo 2 var i hovedsak laget av Petter Samuelsen og Tor Inge Haga, men både Henning Haugen og Frode Haraldstad var inne med ideer og tekster som ble brukt. Vi spilte inn en "live" demo, for å prøve å innfri ønske til CBS sin forespørsel.

 

Vi sendte demo nr. 2 til CBS, men hørte ikke noe mer fra plateselskapet. Det å få napp fra CBS i London var på den tiden oppsiktsvekkende, og når interessen på demo nr. 2 uteble, ble jeg bekymret.

 

Gikk nesten umiddelbart i gang med demo nr. 3 , hvor jeg denne gang laget alt materialet selv + programmering, arrangement, vokal og kor, hadde hjelp fra Henning Haugen på gitar, Henning var også involvert i den 3 demoproduksjon, (Bra Jobba Haugen),  og Tor Inge Haga på Bass på en av låtene. Hørte heller ikke noe mer fra CBS på den 3 demo, nedturen var et faktum, men ofte er det mening i ting som ikke går helt som det skal. Demo nr. 3 resulterte etter en tid i stor platekontrakt med MD Records på 2 album + opsjon på 2 album som soloartist for Petter Samuelsen. Demo nr. 3 ble også sendt til London adressert til Dag Kolsrud som var bosatt der på det tidspunktet. Kolsrud er også  kjent for sitt samarbeid på a-ha sin første worldtour "Hunting high and low tour" Dag er også kjent for etableringen av One 2 Many som også gikk inn på amerikanske billboard. Resten av historien kan leses på www.artmusicmoments.com

Spotify: 
Bandage
Etablert/født: 
1980
Aktive fra/til: 
1980
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Olav

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 17.09.2013 - 14:38
Oppdatert dato: 25.08.2015 - 11:36
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu