Baderingen

Baderingen foto: Stavanger Aftenblad

Ungdomsband fra Tjensvoll som var aktive på 90-tallet.

I 1993 ble fem musikkinteresserte ungdomsskoleelever ved Gosen lei av at utfoldelsen av talentene begrenset seg til sang i dusjen og klimpring under dyna etter sengetid.  De drømte om å starte et band.

Gitaristene Ørjan og Endre slo seg sammen med noen andre, og begynte å øve i kjellerstua til sistnevnte. Etter frafall av noen medlemmer og diverse kriser, fikk de til slutt samlet en gjeng som fant tonen.  Det begynte å gå oppover. Under øvingene ble Baderingen bare bedre og bedre. Musikken deres var ganske sukkersøt til å begynne med, men ble etter hvert mer rocka.

Etter bandet begynte å ha konserter, fikk de fort oppmerksomhet. Ved påsketider i 1994 fikk de tilbud om lokale i «Kjelleren» på Tjensvoll bydelshus, og dermed kom de også med i RUF-prosjektet til Stavanger kommune. Dette fikk Baderingen noen skritt videre, for eksempel ble noen av sangene deres utgitt på CD.

Besetning: Endre Damboe (gitar), Gølin Maria Ramstad (sang), Bjørnar Knudsen (bass), Ørjan Eskeland (gitar) og Bernt Yngve Kvam (trommer)

Baderingen
Etablert/født: 
1993
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.07.2016 - 09:39
Oppdatert dato: 08.02.2019 - 16:31
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

RUF-prosjektet

Get on with it!

2001

Tungesvik, Kissa

Rock er moralsk nedbrytende

1995
Toggle menu