Arnt Dahl (1911-1988)

Arnt Dahl foto Rogalands Avvis

Arnt Dahl var en skuespiller og sanger fra Stavanger.

Arnt Dahls familie drev et kjent pianofirma i Stavanger, hvor han selv jobbet som ung. Hans hvite hårvekst hadde i utgangspunktet ikke noe med alderen å gjøre, siden det hadde bakgrunn i en hormonell tilstand. 

Arnt Dahl var fra ung alder kunstnerisk interessert, men ville ikke satse fult på et yrke som ikke var økonomisk gunstig. Derfor ble det mange år i hotellbransjen i Oslo og Narvik. Arnt kunne dog ikke la de skrå bredder ligge, og ble en drivende kraft i lokale amatørteatre.

Etter mange år i Hålogaland, vendte Dahl nesen tilbake mot Stavanger i 1969. Han ble da profesjonell skuespiller. Den første oppgaven var  som kneipverten Mordstja i musikalen «Spelemann på taket». Dahl spilte senere i musikalske stykker/operetter  som «Maktå på Straen» (i rollen som Børe) , «My Fair Lady», «Den skjønne Helene», «Min søster og jeg», «Gråt ,mitt elskede land», «Guys and dolls»

Arnt Dahl er far til kunstner Vibeke Fuglsang-Damgaard.  Han sto på Stavangers scene til langt utover pensjonsalder. Arnt Dahl ble husket som en scenekunstner som brakte stor glede til publikummet.

 

Kilder: 

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

Arnt Dahl (1911-1988)
Etablert/født: 
1911
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.05.2022 - 13:29
Oppdatert dato: 22.11.2023 - 16:03
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu