Anaconda

Danseband som ble startet i 1962.

Jan Halvard Sagen og noen kamerater hang rundt og drømte om å starte et band. Flere behersket allerede gitarer og saksofon, og Sagen måtte tømme sparebøssa for å kjøpe seg slagverk på avbetaling, siden gjengen manglet batterist.

De andre medlemmene var Erik Audun Frafjord (saksofon), Jostein Hatland (trekkspill), samt gitaristene Magnar Eikeland og Lars Helge Fjogstad. De to sistnevnte lagde instrumentene sine selv, med gripebrett og mikrofoner fra Stokken i Stavanger. Det var ikke fritt for at gitarene låt litt småsure.

En forsterker i radiostørrelse ble kjøpt hos Ludvig Kolnes i Langgata, mens Fjogstad, som senere ble tekniker i NRK, lagde sin egen forsterker. Shadows- musikk i slike anlegg var det ingen som fikk hørselskader av.

Det ble litt spilling på skoledanser og ungdomshus, men av forskjellige årsaker hadde orkesteret ikke lang levetid. To av medlemmene flyttet fra distriktet. Sagen var blitt av basillen, og startet dermed opp jakten på et nytt band. Det ble da prøvespilling med Bossa-Nova.

Kilder: 

Det swinger på Sandnes

Anaconda
Etablert/født: 
1962
Aktive fra/til: 
1962
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.07.2015 - 11:42
Oppdatert dato: 06.10.2015 - 10:08
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu