Amy Come Home

Amy Come Home: Fra venstre Knut Inge Årtun (vokal), Svein F. Hestvaag (gitar & keyboard),Nina Stangeland (cello), Thomas Ottesen (trommer), Alf Ragnvald Nesdal (gitar) og Alf Inge Valhammer (bass) Foto: Jærbladet

Resirkulert deppe-pop.

Medlemmene hadde vidt forskjellig musikksmak, så det var et under at de spilte den samme låten samtidig. Til å begynne med bestod Amy Come Home av tre stykker fra Våland, og tre fra Kvernaland. De hadde store ambisjoner, og jobbet med talentet. Øvingene foregikk på Kvernaland rockeklubb. Alderen rangerte fra 37 til 29 år. Gruppen beskrev seg selv som resirkulert deppe-pop. Tekstene deres hadde gjerne et litt alvorlig preg –ulykkelige uten å være direkte depressive. Hovedpersonene i deres musikalske roman levde ikke noe positivt liv. Navnet stammet fra en skrekkfilm som bandet ikke husket hva het.

Det hele startet da Svein Hestvaag   og Knut Inge Årtun var på vei for å lage nærradio. De så seg lei av å presentere andre sine ideer, og ville forsøke noe selv. Dermed kom tanken om å starte et band sammen. De fikk fire til med på laget, og resultatet ble demokassetten «November Tracks». Den bestod av fire selvkomponerte låter. Nina Stangeland var det mest originale innslaget i gruppen, siden hun spilte cello. Slikt var ikke dagligdags i popmusikk med trøkk i. Hun hadde tidligere spil i symfoniorkester, men flesteparten av medlemmene hadde ingen banderfaringer fra tidligere. Målet var ikke det søte kjendislivet, men å få gitt ut et album. 

Spotify: 
Kilder: 

Jærbladet
Stavanger Aftenblad
 

Amy Come Home
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.01.2015 - 10:17
Oppdatert dato: 29.01.2019 - 09:57
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Amy Come Home

November tracks

2009

Amy come home

Domestic incidents

1998
Toggle menu