Alida

Musikken til Alida handler om lengsel, samtidig som den er håpefull. Håpet er at alle skal kjenne seg igjen i den, men at hun også skal være ærlig overfor seg selv. Hun er nå bosatt i USA, og har vært låtskriver for artister som Kylie Minogue.

Alida Garpestad vokste opp på Lyefjell på Jæren, og lærte sine første akkorder på piano hjemme hos moren. Når hun ikke holdt konsert for bamsene sine på barnerommet, spilte hun inn sin særegne stemme på familiens kassettspiller. Da bestod det av både selvlagde og cover sanger.
Etter tre år på Lundehaugen musikkskole, fikk Alida tilfeldigvis kontakt med den norske produsenten Lars Hustoft. Han har blant annet jobbet med soloprosjektet til Morten Harket, og produsert kjempehiten ”Ring Meg” for Gabrielle. Etter en gjennomlytting av demoen til Alida tok Hustoft kontakt og spurte: ”Hvilke planer har du for livet ditt?”

Samarbeidet har vart i noen år og ”Feathers” var  første smakebit på hva vi hadde i vente fra Alidas kommende debutalbum. Inspirasjonen henter hun fra artister som Imogen Heap, Ellie Goulding, Daughter, Bon Iver og Feist, som omtaler sin egen musikk som indie-inspirert elektropop.

Albumet "To Where We Reside" kom ut mai 2014. Alida er nå bosatt i Los Angeles, hvor hun er for det meste låtskriver for andre artister. Blant annet samarbeidet hun med Kylie Minogue på låten "Real Groove".

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Alida
Etablert/født: 
1991
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.05.2014 - 12:22
Oppdatert dato: 21.02.2021 - 12:23
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu