Alexander Nordbø (TilliT)

TilliT

Alexander A. Nordbø bedre kjent som TilliT Er en rap artist fra Stavanger.

Hele og fulle navn: Alexander Arnesen Nordbø 

Historie
Han startet med musikk allerede i 6 klasse hvor han begynte å spille i Tasta skolekorps.
Etter 1 år som aspirant, 2 år som junior og videre til senior hvor han spillte en stud før han sluttet for å utvikle sine musikalske ferdigheter. Å spille trommer og gitar var mer attraktivt for Alexander. Han fant frem hans fars gamle nylongitar og en lærebok og begynte å spille. 

Med notekompetanse og gitarferdigheter og noen enkle tromme og pianoferdigheter gjore Alexander allsidig og prøvde seg på flere instrumenter og gjennom flere ungdomskoleband som f.eks "Lazy Generation"

Det var først i 2006 han startet sin hiphop kariere da han møtte Tore Pang 
og ble inspirert til å bruke sin tidligere musikkerfaring på å skrive rap istedet for akustiske sjangre.
Før han hadde spillt inn sin første sang var han allerede en gang i uken på Radio1 med en av stavanger's hærlige Anders Grüner på Metropolis i Stavanger for å promotere seg selv som en ny spire innen hip hop i Oljebyen Stavanger.

"Pappa sangen"
I 2007 flyttet Alexander til byen Sandnes etter en tøff oppvekst og tunge tider i Stavanger, han trengte å komme seg bort og starte på ny. Da ble "Pappa sangen" til. En sang som ble en smakefull sak for lyttere på Radio1 og fikk mye annerkjennelse for denne. "Pappa" var et lite gjennombrudd som gjore Alexander til en lokalt annerkjent rapper. 

Majestics Clan
I 2014 flyttet Alexander tilbake i Stavanger. Da han hadde flyttet tilbake ble Alexander gjenforent med en gammel venn, Preben Kandal AKA PebbA. Byen er nå Stavanger og Crew'et er Majestic Clan

Hvorfor TilliT?
"TilliT" oppstod før musikken i seg selv, dette fordi Alexander var opptatt av respekt og annerkjennelse i sine yngre dager som en av Stavangers mange "pøbler" og ble derfor ofte kalt for  TilliT.

Musikalsk Stil og Tekster
Musikken til Alexander handlet om mye kjærlighet og livet generellt, for mange så var dette en ganske mild type rap i forhold til rap som mangen kjenner til. Musikken til Alexander har i dag en god blanding av både norske og engelske tekster, harde og myke tekster. Men alle hans sanger har en felles nevner, personlige tekster.

Lydproduksjon
Alexander A. Nordbø er Innehaver av TilliTproductions som er et Norsk foretaksregistert plateselskap som står for alt fra produksjon til distribusjon.

SoundCloud: 

stvgmajestics

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Alexander Nordbø (TilliT)
Etablert/født: 
1993
Aktive fra/til: 
2006
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.02.2014 - 02:36
Oppdatert dato: 21.09.2016 - 06:39
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu