Aamos

AAMOS er en trio som ble dannet i 2008, for å spre den svært spesielle og energiske Shetland fele tradisjonen for verden og videre!

Aamos består av  de Shetlandske  felespillerne Kevin Henderson og Mark Laurenson, sammen med nordmannen Vidar Skrede på gitar.

Trioen spiller hovedsaklig tradisjonell musikk fra Shetland,som for eksempel rituelle brudeslåtter, samt langsomme melodiske låter og selvfølgelig de raske svingende rilene som Shetland er mest kjent for! Felene og gitaren kombineres for å uttrykke en dypt subtil følelse, god humor og masse drivkraft!

Besetning:
Kevin Henderson er fra Lerwick på Shetland, og er mest kjent for å spille i kjente band som  den Shetlandske super gruppen  Fiddlers Bid, den skotsk gruppen Session A9 og et av de mest kjente britiske / irske folkemusikk bandene Boys of the Lough.

Mark Laurenson, fra Bigton  på Shetland sør-side. Han vant Shetlands "Årets unge spelemannen" i 1999 ,og var en av finalistene i den skotske Young Traditional Musician of the Year 2003 . Mark har turnert i Estland, Belgia, Norge og over hele England og Skottland. Han er kjent for å spille med  forskjellige Shetland banden,Drop the Box og Fullsceilidh Spelemannslag.

Vidar Skrede er fra Haugesund  og spiller hardingfele, vanlig fele og gitar. Med en mastergrad i nordisk folkemusikk på The Royal College of Music i Stockholm, spiller han  i flere kjente band som «Vidar Skrede DYNAMO BAND», «The Secret Carpet Club», The Blue & The BlondGeitungen», «NOMAS» og «The Great Norwegian Guitar Quartet». 

 

Video: 
Aamos
Etablert/født: 
2008
Aktive fra/til: 
2008
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.08.2014 - 13:39
Oppdatert dato: 12.08.2015 - 06:19
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu