1982

1982 må kunne kalles en supergruppe innen moderne, improvisert kammermusikk.

1982s instrumentpark skaper en særegen klang, som det føles godt å være i: hjemlig og trygg, liksom luktende av vedski, tjære og bark, men samtidig med antydning til uvær i horisonten. Slik blir det aldri kjedelig .

Trioen fikk med plata  “Pintura” (Hubro 2011) ,anmelderene til å konkurrere om å skryte mest. Tittelen kom Skarbø over da han besøkte Joan Miró-muséet i Barcelona. 

Felespiller Nils Økland kommer fra folkemusikken og er internasjonalt kjent for sin nyskapende spillestil. Han har gitt ut soloalbum på ECM og Rune Grammofon til fantastiske kritikker, og var i flere år medlem av Christian Wallumrød Ensemble.

Sigbjørn Apeland spiller kirkeorgel og harmonium, og innehar Norges eneste doktorgrad i etnomusikologi. Han er kjent for å operere i grenseland mellom folkemusikk, kirkemusikk og improvisatorisk musikk og har deltatt på en rekke plater bl.a. med Sigrid Moldestad, folkesangerne Åsne Valland Nordli, Berit Opheim Versto og Agnes Buen Garnås, elektronikainnovatørene Alog og støyduoen Golden Serenades. Sigbjørn Apeland og Nils Økland har samarbeidet som duo i flere tiår og ga i vår ut en kritikerost ECM-plate inspirert av Ole Bull og hans hjem på Lysøen.

Trommeslager Øyvind Skarbø har studert med Terje Isungset i tillegg til studiereiser til Nigeria og Cuba. Han spiller også med BMX, Per Jørgensen og den islandske gitaristen Hilmar Jensson, samt soloprosjektet DIE, Allroundhandwerker!"

Spotify: 
Video: 
1982
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.03.2015 - 10:54
Oppdatert dato: 16.07.2017 - 20:42
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

1982

1982

2009
Toggle menu